středa 9. dubna 2008

Jezírko 5.4.

Lesní škola Jezírko je pracoviště Lipky v lesích nedaleko Soběšic. Už při jízdě přeplněným autobusem jsme tušili, že tato akce bude asi "hekťák" se spoustou lidí. Z táborníků se zůčastnili Ani a Ali, Věra, Tom, Tonda a Anička, Irča, Žabka, Pulec a Matýsek. Divadelní vystoupení vědce Aquaria bylo šíleně famózní a také poučné. Někteří viděli i pokusy o vodě, přičemž prý i pětikoruna v kapalině ponořená zůstala po vytažení suchá:-)? Následovaly dílny - děti i dospělí, si mohly například uplést krásné sluníčko z proutí, vyrobit vážku z lýka, barevné blahopřání či postavičky z vizovického pečiva. Zároveň probíhaly pod ořechem soutěže pro děti, ale my jsme v té době prolézalimraveništěm donekonečna víc jak hodinu, což bylo lepší než všechno ostatní. Fakt skvělé, pro dospěláky, kteří neprolezli jsme pořídili fotky viz. fotogalerie. Prohlédli jsme si ještě expozice flóry a fauny a navštívili noční les. Po vyrábění následovala vycházka "Za otevíráním studánek" se zastávkami s výkladem u potůčku, u hráze a u studánky. U hráze se jeden chlapeček nedobrovolně vykoupal. Z vycházky jsme pak jako hladoví vlci zamířili na oběd. Zelňačka se stává pomalu tradicí na našich akcích:-) Poté si mohli zájemci prohlédnout extenzivní ovocný sad s odborným výkladem, praktickými ukázkami řezu a výsadbou mladých stromků. Přednášku o roubování vám poskytne Tom a prý ode dneška budou naroubovány všechny stromy podél cest do Ořechova. My ostatní jsme totiž s dětmi opékali hady z těsta, což byla fakt skvělá akce, která zachránila situaci celého hekťáku. Mnozí si byli přidat a opékali a opékali sladké a slané těsto a přitom se zpívalo... Někteří si zaseli i bylinky, ale všechno se stihnout nedalo, tak jsme si ještě odnesli 1kg vizovického těsta jako výslužku.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Bezva akce pro městské děti a rodiče, kteří si neumí zařídit aktivní víkend sami. My jsme to viděli, vyhýbali se davům a těšíme se na "hekťák" tábor v počtu zhruba 30lidí a ne 150 jak na Jezírku. Irča

Anonymní řekl(a)...

Myslím, že pokud člověk jen trochu chtěl, tak si to mohl užít po svém :-)a něco se i přiučit. Ale tábor bude určitě lepší hekťák.
V.